منتـديـات اســكـنـدريـة جـنـة الـعـشـاق
:: عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة ::

يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
:: او ::
التسجيل ان لم تكن عضو لكى تنضم الى اسرة
اسكندريه جنه العشاق
مع تحيات / مدير المنتدى




 
الرئيسيةبحـثالتسجيلدخولتسجيل الدخول
اخر المواضيع
قائمة الاعضاء
افضل 20 عضو
الدخول

حفظ البيانات؟
التسجيل السريع

الاجزاء المشار اليها بـ * مطلوبة الا اذا ذكر غير ذلك
اسم مشترك : *
عنوان البريد الالكتروني : *
كلمة السر : *
تأكيد كلمة السر : *


شاطر | 
 

 نصائح فى الطهى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
IQI__DANDONA__IQI
مــلـكة الـمــنتـدى
مــلـكة الـمــنتـدى
avatar

انثى
الثور
البلد :
العمر : 28
عدد الرسائل : 235
المزاج :

الوظيفه :
تاريخ التسجيل : 03/03/2009
وسام العضو :

نقاط : 172

مُساهمةموضوع: نصائح فى الطهى   السبت مارس 07 2009, 12:14

نصــــــائح في الطهي


1) استعملي السمن النباتي لدهن قوالب الكيك، استعمال الزيت
يسبب التصاق الكيك، واستعمال الزبدة قد يسبب فجوات صغيرة
عند ذوبان الزبدة مما يجعل سطح الكيك غير متساوي اللون.




2) للإسراع في تخمير العجينة ضعيها في فرن دافىء.


3) دائما ابدئي بتسخين الفرن لدرجة الحرارة المذكورة في الوصفة قبل
10 – 15 دقيقة من ادخال المخبوزات في الفرن.



4) يفضل تثبيت الرف الشبكي في الفرن حسب المكان المرغوب
قبل ان تقومي بتشغيل الفرن، الفرن الساخن يجعل من الصعب
تحريك الشبك والأرفف بسبب تمددها قليلا.


5) خصصي قفازات طويلة لإستعمالها عند ادخال واخراج الأواني
من الفرن،، فهي تعمل على حماية ساعديك وليس مجرد الأيادي فقط.

6) طريقة سهلة للتأكد من ان العجينة قد اختمرت كفاية وهي ان
تدخلي اصبعك في العجينة بعمق 2 سم تقريبا، اخرجي اصبعك، اذا
لا حظت حصول تجويف في داخل العجينة ، تكون العجينة
جاهزة.


7) عند فرد العجينة استعملي ورق الزبدة او ورق الخبز لكي لا
تلتصق العجينة بالطاولة ،، اذا لم يتوفر انثري مقدار قليل جدا من
الدقيق، الاكثار من الدقيق يسبب جفاف العجينة.


Cool بعد اخراج قوالب الكيك المخبوزة من الفرن ،، اتركي القالب
لبضع دقائق ثم اخرجي الكيك واتركيه على شبك معدني الى ان يبرد
تماما.


9) ضعي ورقة زبدة في قاع قالب الكيك،، فذلك يمنع التصاق
الكيك في القالب وايضا تكون القشرة الخارجية للكيك ناعمة
ومتجانسة.

10) لحفظ الكيك ،، دعيه يبرد تماما ، لا تنزعي ورق الزبدة من
القاع، غلفي الكيك بورق النايلون بعدة طبقات، ضعيه في الفريزر.
وعند الرغبة باستعمال اخرجيه من الفريزر، انزعي ورق النايلون،
ضعي الكيك في طبق، اتركيه في الثلاجة الى ان يصبح لينا، واذا
كنت تستعدين لعمل تورتة يفضل ان تقومي بحشو الكيك وهو بارد
فتكسبين تورتة جاهزة للتقديم
.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
IQI__HeMa__IQI
مدير المنتدى
مدير المنتدى
avatar

ذكر
الجدي
البلد :
العمر : 29
عدد الرسائل : 329
المزاج :

الوظيفه :
تاريخ التسجيل : 26/02/2009
وسام العضو :

نقاط : 361

مُساهمةموضوع: رد: نصائح فى الطهى   الأحد مارس 08 2009, 18:17


ايه الكلام الجامد ده انتى كدا غاويه تجوعينا وخلاص

_________________
بحبك زى ما تكونى ... رقيقه ... بريئه ... مظلومه
بحبك حتى لو كنتى ... شريده ... عنيده ... مهمومه
بحبك ذاكري فى الماضى ... وفرحه فى بكره مرسومه



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://jant-ela7lam.ahlamontada.com
IQI__DANDONA__IQI
مــلـكة الـمــنتـدى
مــلـكة الـمــنتـدى
avatar

انثى
الثور
البلد :
العمر : 28
عدد الرسائل : 235
المزاج :

الوظيفه :
تاريخ التسجيل : 03/03/2009
وسام العضو :

نقاط : 172

مُساهمةموضوع: رد: نصائح فى الطهى   الأحد مارس 08 2009, 18:53

هههههههههههههههههههه ههههههههههههههه
ميرسى ليك ياهيما على ردك
ونورت التوبك
وموش تقلق لو جوعت هعملك اكل عالطول
ههههههههههههههه



3656685

_________________



لما اشتاق انى اسمع صوتك

ولما اتمنى انى حتى اشوفك

ولما احضنك بعنيه

ولما افكر فيك كل ثانية


يبقا انا اكيد بعشقك


عدل سابقا من قبل IQI__DANDONA__IQI في الأحد مارس 08 2009, 22:28 عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
yasso
مشرفة قسم الصور
مشرفة قسم الصور
avatar

انثى
الثور
العمر : 26
عدد الرسائل : 173
المزاج :

الوظيفه :
تاريخ التسجيل : 06/03/2009
وسام العضو :

نقاط : 145

مُساهمةموضوع: رد: نصائح فى الطهى   الأحد مارس 08 2009, 21:53

3656685 بجد موضوع جامد اوى 3656685

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
عمـــــ الحب ـــــيد
عضو مشارك
عضو مشارك
avatar

ذكر
الحمل
العمر : 27
عدد الرسائل : 55
المزاج :

الوظيفه :
تاريخ التسجيل : 11/03/2009
نقاط : 76

مُساهمةموضوع: رد: نصائح فى الطهى   الخميس أبريل 16 2009, 18:57

دودو توبيك جامد موت
و انا ححاول اعمل كده
ما انتي عارفة العزوبية ليها احكام
نيس توبيك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
IQI__DANDONA__IQI
مــلـكة الـمــنتـدى
مــلـكة الـمــنتـدى
avatar

انثى
الثور
البلد :
العمر : 28
عدد الرسائل : 235
المزاج :

الوظيفه :
تاريخ التسجيل : 03/03/2009
وسام العضو :

نقاط : 172

مُساهمةموضوع: رد: نصائح فى الطهى   الجمعة أبريل 17 2009, 17:02

ميرسى ليك يا عميد
ونورت التوبك ياجميل

_________________



لما اشتاق انى اسمع صوتك

ولما اتمنى انى حتى اشوفك

ولما احضنك بعنيه

ولما افكر فيك كل ثانية


يبقا انا اكيد بعشقك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الشعنونة المجنونة
عضو مشارك
عضو مشارك
avatar

انثى
السرطان
البلد :
العمر : 26
عدد الرسائل : 74
المزاج :

الوظيفه :
تاريخ التسجيل : 01/09/2011
نقاط : 86

مُساهمةموضوع: رد: نصائح فى الطهى   السبت سبتمبر 03 2011, 01:26

مرسي يااقمر على النصايح الجميله

دي وياارب من احسن لاحسن
تقبلي مروري
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
نصائح فى الطهى
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتـديـات اســكـنـدريـة جـنـة الـعـشـاق :: عالم حواء :: مطبخ حواء-
انتقل الى: